Μας ελάτε σε επαφή με
Nova Hu

Τηλεφωνικό νούμερο : 15920339858

WhatsApp : +8615920339858

Προειδοποίηση για την ελονοσία για τρεις επαρχίες στο Πάσχα

March 31, 2018

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – Το εθνικό ίδρυμα για τις μεταδοτικές ασθένειες (NICD) έχει προειδοποιήσει ότι ο αριθμός περιπτώσεων ελονοσίας αναμένεται για να αυξηθεί σε Limpopo, Mpumalanga και το Κουά Ζούλου Νατάλ λόγω μιας εισροής των ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια των διακοπών Πάσχας.

Σε μια κοινοποίηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, το NICD είπε ότι μια άλλη αιτία της αύξησης ήταν οι πρόσφατες διαδεδομένες βροχοπτώσεις πέρα από το Νότιο Αφρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ελονοσία σε Limpopo: Φόρος και συμπτώματα θανάτου

«Όλοι οι κάτοικοι και οι ταξιδιώτες σε και από τις περιοχές μετάδοσης ελονοσίας στις περιοχές Mopani και Vhembe των περιοχών Limpopo, Thabazimbi και Lephalale παραμένουν σε κίνδυνο. Άλλοι τομείς του υψηλού κινδύνου μετάδοσης περιλαμβάνουν το Lowveld Mpumalanga, συμπεριλαμβανομένου του εθνικών πάρκου και των πλαισίων Kruger, και τα βόρεια σύνορα KZN-Μοζαμβίκη,» το NICD εν λόγω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πρώτες μεγάλης κλίμακας δοκιμές εμβολίων ελονοσίας για την Αφρική

Συμβούλεψε επίσης τους ταξιδιώτες για να πάρει τις προφυλάξεις ενάντια στο δάγκωμα από τα κουνούπια μέσω της λεπτολόγης χρήσης των απωθητικών ουσιών που περιέχουν DEET, που καλύπτουν το γυμνό δέρμα μετά από το σκοτάδι εάν εξωτερικές, κλείνοντας οθόνες εντόμων στις πόρτες και παράθυρα, και που χρησιμοποιούν τους ανεμιστήρες ή τα κλιματιστικά.

Τα «τρέχοντα συνιστώμενα χημειοπροφυλακτικά φάρμακα περιλαμβάνουν το doxycycline ή το atovaquone-proguanil, τα οποία είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή, αλλά ο εργαζόμενος υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να συμβουλεψει την καλύτερη επιλογή για κάθε άτομο,» το NICD εν λόγω.

Οι ταξιδιώτες έχουν προειδοποιηθεί για να κοιτάξουν έξω για τα συμπτώματα ελονοσίας όπως ο πυρετός, ψύχρες, ιδρώνουν, πονοκέφαλοι, ναυτία και εμετός, πόνοι σωμάτων και γενικός δυσφορία, και για να υποβάλουν έκθεση στην κοντινότερη υγειονομική εγκατάσταση τους εάν υποψιάζονται ότι μπορεί να είχαν συμβληθεί την ελονοσία.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Προειδοποίηση για την ελονοσία για τρεις επαρχίες στο Πάσχα  0(ΠΗΓΗ: ENCA)